SAVE THE DATE: o călătorie magică începe!

Autor:
Szabó Tekla Katalin

Publicat:
Actualizat:

Dragi viitori miri,

În primul rând felicitări pentru logodnă! Momentul cel mare se apropie, iar acum începe o călătorie plină de bucurii și emoții. Suntem încântați să fim alături de voi în această călătorie minunată către ziua voastră specială - nunta din 2024! Alegerea datei perfecte pentru nuntă. Un ghid practic

Cu siguranță primul task de pe lista voastră este să alegeți data perfectă pentru cununia voastră, ceremonia în aer liber și nunta spectaculoasă ce va urma. Cu atâtea opțiuni și factori de luat în considerare va fi o decizie dificilă.

1. Armonizarea cu programul celor dragi

Acesta este cel mai la îndemână criteriu la alegerea unei date potrivite pentru nuntă, totuși, foarte des este uitat. Alegeți o zi în care cei dragi vouă să fie disponibili. Părinții, frații, surorile, nașii – discutați cu toți înainte de orice decizie, pentru a evita un stres nedorit. Consultați cu privire la planurile lor, concedii sau evenimente care ar putea coincide. Țineți cont și de prietenii apropiați ca să evitați suprapunerile neplăcute. Fiecare invitat contează, iar dorința voastră este ca toată lumea să fie prezentă în acea zi deosebită!

2. Respectarea tradiției: zile în care nu se țin nunți

Dacă tradiția și credința vă călăuzesc pașii evitați zilele în care conform calendarului ortodox nu se țin slujbe religioase de căsătorie. Acestea sunt cele patru posturi anuale (2024: Postul Nașterii Domnului 14 noiembrie–24 decembrie, Postul Paștelui 18 martie–04 mai, Postul Sfântului Petru și Pavel 12–28 iunie, Postul Adormirii Maicii Domnului 1–14 august), zilele de miercuri și vineri, precum și zilele Praznicelor Împărătești și ajunul acestora. Sunt câteva weekenduri în sezonul de nuntă pe care ar trebui să le evitați (4-5 mai, 22-23 iunie, 3-4, 10-11 august, 7-8 septembrie) și două zile de sâmbătă (11 mai, 14 septembrie). În cazuri speciale, preoții pot acorda dezlegare. De exemplu, dacă nașii urmează să plece din țară și vă pot cununa doar în perioada de post, încercați să discutați cu preotul vostru. 
Lunile iulie și octombrie sunt complet libere pentru organizarea nunților!

3. Armonizarea cu furnizorii de servicii

Weekend-urile care par ideale pentru nunta voastră vor fi foarte solicitate de miri. S-ar putea să fie aproape imposibil să contractați toți furnizorii la data dorită. Fiți pregătiți să faceți compromisuri pentru a se potrivi cu disponibilitatea lor. Flexibilitatea voastră va face diferența! Încercați să vă orientați către firme noi, care abia au intrat pe piață! Ei sigur vor fi mai liberi și chiar mai zeloși decât colegii consacrați deja. Cel mai dificil va fi să găsești disponibilitate pentru o sală de nunți. Dacă întâmpinați dificultăți de acest gen, o soluție ar putea fi organizarea nunții în aer liber sub un cort magic de evenimente. Cortul african ar putea fi ridicat pe un teren propriu sau în curtea unei pensiuni mai mici. Nu merită să amâni nunta cu un an sau chiar doi din cauza acestor probleme! 

4. O legătură cu trecutul: zile cu semnificație personală

Transformați ziua nunții într-un eveniment cu adevărat special legând-o de un moment important din relația voastră. Alegeți ziua în care v-ați cunoscut sau ziua cererii în căsătorie pentru a adăuga o notă sentimentală și unicitate evenimentului. Dacă aniversarea voastră nu pică în weekend, alegeți cea mai apropiată de aceasta. Astfel ziua nunții va avea o conotație aparte, pe care numai voi o știți!

5. Zile considerate norocoase

Nu aveți nici o idee când să fie nunta? Puteți să alegeți dintre zilele considerate norocoase. O să vă dau câteva propuneri din jumătatea călduroasă a anului, cu zile de weekend, care nu cad în post.  Dacă credeți în numerologie, sâmbătă 1 iunie ar putea fi data câștigătoare! 21, 28 iulie și 1 septembrie cad într-o zi de duminică. Puteți să luați în considerare și luna octombrie, în acest caz vă propun data de 12 sau 26.
Potrivit culturilor asiatice, numărul opt reprezintă infinitul. Aplicat unui context conjugal, simbolizează iubirea eternă între două persoane. Astfel, 8 august ar fi cea mai norocoasă zi pentru a vă căsători în 2024 – și în fiecare an următor. Începutul lunii august în cultura ortodoxă este marcat de postul Adormirii Maicii Domnului, dar orice zi a opta a lunii va primi un nivel suplimentar de noroc. Vestea bună e că 8 iunie va fi într-o zi de sâmbătă! În Anul Dragonului, conform calendarului chinezesc, lunile mai, iulie, august, octombrie și noiembrie vor fi prielnice pentru căsătorii, cu zile deosebit de favorabile: 2, 8, 13, 14, 17, 20, 25 și 29. Astfel, puteți alege data combinând zilele și lunile menționate mai sus. Sâmbătă 17 august ar putea fi o zi ideală pentru o nuntă în aer liber, la fel și duminicile 14 iulie și 25 august sunt combinații care promit o căsnicie lungă și reușită!

6.Vremea

Niciun cuplu nu își dorește ca ziua nunții să fie umbrită de ploaie sau vreme neprielnică. Totuși, vremea este imprevizibilă, iar acest aspect nu poate fi controlat complet. În ciuda acestui fapt puteți consulta statisticile meteorologice pentru data probabilă a nunții sau tradițiile locale în materie de meteorologie. Trebuie să vă interesați despre eficiența sistemului de aer condiționat în locația aleasă pentru a evita căldura excesivă. Unele corturi se pot încălzi foarte tare, totul depinde de materialul din care sunt confecționați și de sistemul de ventilație aplicat. Sub cortul nostru african nu trebuia să vă fie frică de așa ceva, este o umbră adâncă ca sub un nuc mare, iar laturile ridicate facilitează circulația aerului.

7. Bugetul

Pare ciudat, dar nu este deloc așa. Dacă aveți un buget mai mic, dar nu vreți să renunțați la lucruri importante, alegeți o dată care cade în afara sezonului principal de nunți. Puteți primi reducere de preț pentru un eveniment organizat duminica, mai ales în lunile mai puțin aglomerate (mai, iunie, octombrie). Un alt avantaj ar fi că și cei care oferă servicii ar avea mai mult timp pentru voi și nu veți avea impresia că ați pășit pe o bandă rulantă de nunți. Dacă nunta voastră ar fi prima din sezon, toți chiar și invitații ar fi mai entuziasmați. Știați că în trecut nunțile și balurile se țineau mai ales toamna și iarna?

Care ar fi concluzia? Data optimă a nunții variază foarte mult în funcție de preferințele voastre, dar există mai mulți factori care trebuie luați în considerare. Cel mai important este să găsiți un compromis cât mai bun, sau chiar mai bine, începeți organizarea cât mai devreme posibil.
< Înapoi

DETALII ȘI PROGRAMĂRI

(+40) 733309791
info@urmanczyevents.ro
Toplița, Județul Harghita

cere acum ofertă pe preț

 

  
  
ANPC Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online litigiilor
dweb logo
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului.
Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor de pe acest site web sunt disponibile aici.  Accept