Cum este o nuntă verde sau ecologică?
Autor: Szabó TeklaPublicat:
Actualizat:
O nunta verde sau ecologică minimizează impactul evenimentului asupra mediului înconjurător, prioritizează soluțiile sustenabile. Nu trebuie confundată cu nunta cu tematică verde sau nunta greenery cu focus pe aspectul estetic al culorii verzi. Unicitatea unei nunți greenery constă în preponderența elementelor naturale neobișnuite în decor cum ar fi a frunzișul, ramura plantelor sau a mineralelor. Accentul vizual principal este dat de abundența plantelor verzi. Adesea, o nuntă greenery integrează elemente eco-friendly și viceversa.
Iată câteva caracteristici ale unei nunți verzi:
1. Locație prietenoasă cu mediul
Locația nunții poate fi și ea eco. Nunțile organizate în aer liber sau în ballroom-urile eficiente din punct de vedere energetic pot reduce amprenta de carbon a evenimentului. Nunțile de destinație, mai ales care implică călătorii lungi cu avionul, sunt dăunătoare pentru mediu.
2. Transport durabil
Organizarea transportului în partybus la locația nunții garantează nu numai atmosfera lejeră a evenimentului ci și protejează mediul înconjurător. Imaginea mașinilor parcate în zona ceremoniei pot strica fotografiile, circulația inutilă a vehiculelor în căutarea unui loc de parcare poluează clar aerul.
3. Catering zero waste
Servirea alimentelor provenite din surse locale, organice, vegetariene sau vegane poate reduce amprenta de carbon asociată cu producția alimentară. Aveți grijă să evitați risipa alimentară! Utilizarea vaselor clasice de porțelan, din lut sau din sticlă este atât frumoasă, cât și ecologică. Cu puțină atenție, se pot evita servirea băuturilor în sticle de plastic. Nu ar fi mai bine să aveți un stand de limonadă și un dozator de bere în locul PET-urilor în culorile stridente ale mărcilor internaționale? Așezate pe masă, acestea strică orice decor atent realizat.
4. Invitații sustenabile
Invitațiile digitale sau tipărite pe hârtie reciclată reduc cantitatea de deșeurilor. Sunt și invitații cu semințe incorporate pentru a facilita descompunerea hârtiei. Hârtie plantabilă poate fi dăruită și ca mărturie de nuntă.
5. Decor durabil
Utilizarea rechizitelor din materiale reciclate este la modă. Stilul vintage și stilul rustic folosesc din plin aceste soluții ecologie. Aveți grijă: obiectele noi, antichizate pe cursul producției sunt obținute cu proceduri deosebit de poluante. Folosiți sticle și borcănașe vechi pe post de vas de flori! Dacă le cumpărați noi aveți grijă ca ele să fie reutilizate în gospodărie, să nu ajungă în gunoi. Puteți și să închiriați vase de flori, chiar și alte rechizite!
Folosirea plantelor locale în locul celor importate din Olanda reduce considerabil impactul nunții asupra mediului înconjurător. Ruperea excesivă a vegetației sălbatice pentru decor nu este ecologică!
6. Ținută etică
Rochiile de mireasă și costumele pot fi croite din materiale durabile, cum ar fi materialele organice sau reciclate. Închirierea unei rochii de mireasă reduce deșeurile, la fel și transformarea unei rochii vechi vintage. O rochiile de mireasă la comandă poate fi folosită în mod conștient dacă este vândută sau împrumutată sau poate fi modificată pentru a fi purtată cu o altă ocazie.
7. Mărturii de nuntă utile:
Cadourile de nuntă eco sau zero waste pot fi instrumente pentru promovarea durabilității. Mărturiile de nuntă utile sunt cele mai durabile, ele cu siguranță nu vor fi aruncate după eveniment. Oferiți mărturii de nuntă gourmet sau chiar plante în ghivece mici. Acestea pot fi realizate și acasă. Dacă nu aveți timp de mărturii DIY, cumpărați-le de la mici producători sau meșteșugari locali.
La sfârșit rămâne întrebarea este sau nu o nuntă în cort în aer liber eco-friendly? La fel ca orice alt eveniment, poate fi ecologic sau risipitor de energie. Cortul african are amprentă de carbon mic și este ușor de transportat. Cortul clasic cu cadru de aluminiu ocupă mult mai mult spațiu, necesitând chiar și un camion pentru transport. Partea cea mai dificilă este transportul podelei, dar puteți să vă lipsiți de ea. Evitați florile importate sau din plastic! Instalarea unor stații simple de reciclare și compostare, reduce cantinatea deșeurilor generate de eveniment. Un butoi de vin vechi ar putea fi folosit pe post de pubelă selectivă!
Înțeleg că în unele cazuri este dificil să respectați principiile ecologice, mai ales în ziua nunții voastre. Chiar și câteva elemente ecologice incorporate în conceptul nunții, pot avea un efect pozitiv pentru mediu. Puteți decide și să compensați emisiile de dioxid de carbon generate în timpul nunții prin donații către organizațiile de mediu. Vă urez multă fericire!
Sursă foto: Pinterest