Cum să decorezi nunta ta în aer liber?

Autor:
Szabó Tekla

Publicat:
Actualizat:

Există ceva incontestabil romantic în a schimba jurămintele înconjurat de frumusețea naturii, cu soarele apus în fundal și o adiere blândă purtând șoapte de iubire. Dar pentru a realiza nunta visurilor tale, vei avea nevoie de un decor special, specific evenimentelor în aer liber. Mai jos îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să transformi evenimentul tău outdoor într-o adevărată sărbătoare.

Creează un spațiu special pentru ceremonia în aer liber


Evidențiază partea centrală a ceremoniei. Poți folosi un pavilion alb sau poți închiria ori crea o structură adecvată din lemn sau fier forjat. Dacă nu ai această posibilitate, un copac bătrân poate fi o alegere excelentă. Decorează ramurile inferioare cu draperii albe (văl, perdele) și ghirlande de flori. Nu uita că acesta va fi fundalul fotografiilor, deci trebuie să arate bine.
Aranjează scaunele astfel încât să rămână o alee centrală către spațiul ceremoniei. Cel mai bine este să folosești scaune albe de exterior, pe care le poți decora cu panglici și mici buchete de flori. Asigură-te că toată lumea poate vedea și auzi bine.
Evidențiază aleea centrală – poți pune un covor alb sau roșu, dar cel mai simplu este să presari petale de flori. Dacă nunta ta are o temă rustică sau boemă, covoarele țesute manual sau cele din pânză sunt o alegere bună.

Must have Chill Zone!

Mese de cocktail, bănci rustice, scaune în stil vintage, perne boeme, baloturi de paie sau mese bistro cu scaune – toate acestea pot adăuga un farmec aparte locației în aer liber. Creează un veritabil Chill Zone, demn de un festival. Dacă printre invitați sunt mulți copii, amenajează un colț de joacă pentru ei. Acestea ar trebui să fie amplasate puțin mai departe de partea centrală a evenimentului. Pot fi delimitate de un pâlc de copaci, un covor mare sau chiar un cort african mai mic.
Nu uita să asiguri și umbra adecvată și protecția împotriva ploii. Umbrelele, corturile sau baldachinele sunt accesorii esențiale pentru orice eveniment în aer liber.

Folosește magia cu luminiilor

De îndată ce soarele apune și stelele apar, lasă magia amurgului să cuprindă locația evenimentului tău în aer liber. Luminile plasate cu grijă pot crea o atmosferă de basm, și ar fi păcat să nu profiți de posibilitățile pe care acestea le oferă. Creează o atmosferă romantică cu lampioane și ghirlande luminoase cu lumină caldă. Îți poți imagina cum va arăta evenimentul tău în aer liber cu cortul african decorat cu sute de lumini și lampioane, ale căror pânze albe vor străluci ca niște vele în întuneric? Felinarele de diverse forme, torțele, sfeșnicele înalte și coșurile metalice pentru foc pot crea o atmosferă fermecătoare și sunt excelente pentru a delimita zone sau trasee. Dacă nunta va fi în pădure, un loc de foc confortabil cu scaune poate fi o idee bună și poate încălzi aerul rece al nopții. Încălzitoarele pentru terase sunt instrumente indispensabile pentru un eveniment reușit; unele modele au și o lumină frumoasă. Nu uita să pui siguranța pe primul loc atunci când integrezi focul deschis în decor.

Decorează cu accesorii utile

Pentru o nuntă în aer liber, fiecare element care servește confortului invitaților poate fi atât decorativ, cât și funcțional. Dacă mărturiile sunt așezate pe un suport frumos, pot deveni adevărate ornamente pentru nunta ta, mai ales dacă tema lor se regăsește și în decorul meselor. Un cort elegant poate fi bijuteria locației, dar la fel de bine un bar de cocktailuri sau un stand de limonadă poate fi parte integrantă a decorului. Ai auzit de nunțile tip festival? Pe lângă concerte, food truck-urile sunt accesorii importante, unde invitații își pot comanda mâncărurile preferate. Dacă locația este mare, este important să ghidezi invitații cu indicatoare, ghirlande sau stegulețe de-a lungul aleilor. Cu aceleași elemente poți să delimitezi locurile accidentate care pot deveni periculoase pe întuneric. Chiar și coșurile de gunoi pot fi atractive, mai ales dacă sunt confecționate din butoaie vechi.

Adaugă detalii personale

Personalizează nunta ta în aer liber cu elemente care spun povestea voastră. Integrează obiecte vechi din moștenirea familiei sau fotografii în decor. Masa principală este locul ideal pentru astfel de obiecte cu încărcătură personală, aici vazele, sfeșnicele și bolurile de servire antice pot fi puse în valoare. Chiar și obiectele simple provenite din gospodăriile țărănești, cum ar fi coșurile, băncile mici, mesele sau butoaiele, sunt excelente pentru decorare. Folosește plase card-uri personalizate sau șervețelele cu monogramă pentru a face nunta voastră unică și memorabilă. Aceste detalii mici, mai ales dacă sunt realizate manual, vor transforma nunta voastră într-o experiență care va rămâne în inimile tuturor pentru totdeauna.

Decor rezistent la intemperii

Vremea este imprevizibilă, așa că este important să ai un plan de rezervă pentru condiții nefavorabile. Alege elemente de decor și flori care rezistă la vânt, ploaie sau arșiță. Fețele de masă ar trebui să fie din materiale mai groase și mai grele, pentru a nu fi ridicate de fiecare adiere de vânt. Pune greutăți mici sau pietricele în vaze și sfeșnice pentru a preveni răsturnarea. Asigură confortul invitaților cu pături, umbrele și corturi, și ia în considerare închirierea ventilatoarelor sau încălzitoarelor pe gaz pentru terase. Noaptea poate fi răcoroasă chiar și în mijlocul verii, mai ales dacă nunta are loc în pădure. Planificarea atentă în avans poate asigura succesul nunții tale în aer liber.

Cu aceste sfaturi de decor, ești deja pe drumul cel bun pentru a crea lumea de vis a nunții tale în aer liber. Nu uita să personalizezi decorul, să creezi atmosfera cu zone de relaxare și lumini, și să asiguri protecția adecvată împotriva intemperiilor.

Casă de piatră și multă fericire!


Sursa foto: Pinterest
< Înapoi

DETALII ȘI PROGRAMĂRI

(+40) 733309791
info@urmanczyevents.ro
Toplița, Județul Harghita

cere acum ofertă pe preț

 

  
  
ANPC Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online litigiilor
dweb logo
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului.
Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor de pe acest site web sunt disponibile aici.  Accept