Cum este locația ideală pentru o nuntă la cort?

Autor:
Tekla Szabó

Publicat:
Actualizat:

Planificarea unei nunți este un moment plin de emoții și decizii importante. Una dintre cele mai esențiale este alegerea locației. În ultimii ani, nunțile la cort au devenit din ce în ce mai populare datorită flexibilității și farmecului pe care îl oferă. Dar cum ar trebui să fie locația ideală pentru o nuntă la cort? Iată câteva aspecte esențiale de luat în considerare indiferent dacă nunta va fi la tine acasă, la o pensiune sau în grădina unui restaurant.

1. Accesibilitatea


Locația trebuie să fie ușor accesibilă pentru toți invitații. Indiferent dacă este situată în mijlocul naturii sau într-o zonă suburbană, este important ca drumul până acolo să fie bine semnalizat și în stare relativ bună. De asemenea, asigură-te că există suficiente locuri de parcare pentru toți invitații sau mai bine organizează transportul invitațiilor cu un party bus. O locație ideală este situată într-un loc care scutește de la călătorii lungi majoritatea invitaților. Dacă este o locație mai necunoscută, trimiteți în timp coordonatele GPS, astfel veți avea o sarcină în minus în ziua nunții.

2. Peisajul


Unul dintre principalele avantaje ale unei nunți la cort este decorul natural spectaculos. Caută o locație cu un peisaj impresionant, cum ar fi o pădure, un lac cu o pajiște superbă care să permite montarea cortului. Peisajul nu doar că va oferi o priveliște de neuitat, dar și un fundal superb pentru fotografii. O locație ideală pentru o nuntă la cort ar trebui să ofere un nivel ridicat de intimitate. Este important ca evenimentul să se desfășoare într-un cadru retras, departe de ochii curioșilor și de zgomotul urban. Acest lucru va contribui la crearea unei atmosfere relaxante și memorabile pentru tine și invitații tăi.

3. Terenul


Asigură-te că locația aleasă oferă suficient spațiu pentru cortul propriu-zis, dar și pentru alte activități conexe, cum ar fi zona de dans și locul pentru ceremonia civilă sau religioasă. Terenul trebuie să fie plat ca să eviți clatinarea meselor. Corturile de tip africane sau stretch pot fi montate și pe teren accidentat, corturile de evenimente clasice necesită un teren complet plat. Ambele necesită țăruși pentru montare. Terenul ideal este cu iarbă, dar nici pavajul cu dale mici de piatră nu este un impediment prea mare, dalele pot fi scoase pentru montare. Pe teren betonat cortul poate fi montat doar cu ajutorul unor greutăți mari, cum ar fi rezervoare de apă sau dale de piatră. Rezultatul rar poate să arate îndestulător pentru o nuntă, această soluție este de evitat. Terenul trebuie să fie bine drenat, în așa fel ca în cazul unei ploi torențiale sau îndelungate surplusul de apă să se elimine rapid. Solul ideal este nisipos, care nu reține apa. Locația optimă este ferită de vânturi, este într-o vale frumoasă cu  o pajiște ocrotită de dealuri sau de clădiri, pomi înalți.  

4. Infrastructura


O locație ideală trebuie să dispună de infrastructura necesară pentru a susține evenimentul. Aici includem accesul la apă potabilă, energie electrică și facilități sanitare. Trebuie să calculați minimum o toaletă pentru 50 de persoane. În funcție de locație, poate fi necesar să închiriezi generatoare de energie și toalete ecologice. Un generator oricum este bine să fie, pentru a evita efectele dezastruoase unei pane de curent. Pe lângă aceste elemente de infrastructură de bază, este nevoie de o bucătărie profesională, sau măcar o bucătărie mică, pe care firmele de catering le pot folosi pentru încălzirea și servirea meniului festiv. Un mic ring de dans sau o scenă amenajată, o filigorie în curte vă scutește de închirierea podelei de dans, veți avea nevoie de un cort mai mic pentru recepție. Deși nu este un musai, un mic altar sau un loc amenajat pentru ceremonii în aer liber este un plus clar. Este bine să fie cazări disponibile în zonă. Dacă locația aleasă este o pensiune, ai putea să scapi de o cheltuială în plus. Este bine să fie desemnat o încăpere unde oaspeții își pot înprospăta toaleta astfel nu se va îmbulzi toată lumea la baie. O locație bună are o pivniță răcoroasă pentru răcirea băuturilor sau multe frigidere care pot fi puse la dispoziția voastră.

5. Soluții de rezervă


Una dintre cele mai mari provocări ale unei nunți la cort este vremea. Este esențial să ai un plan de rezervă în cazul în care condițiile meteorologice nu sunt favorabile. Corturile de calitate profesional montate te vor scuti de surprize neplăcute. Dacă se anunță vreme rea, fiți atenți ca mesele să fie așezate cât mai mult spre interiorul cortului, păstrați o distanță minimă de 1,5 m de la margine. Dacă se anunță frig sau nunta va fi la munte unde nopțile sunt răcoroase, închiriați câteva încălzitoare de terasă. Dacă vreți să evitați orice risc, căutați locații care au și alternativa unei spații complet închise unde invitații se pot adăposti temporar sau unde puteți muta evenimentul. 

6. Permisiuni și autorizații


Verificați dacă locația aleasă necesită permisiuni speciale sau autorizații pentru organizarea evenimentului. În funcție de loc, s-ar putea să fie necesar să obțineți acorduri de la autoritățile locale sau de la proprietarii terenului. Asigurați-vă că aveți toate actele în regulă pentru a evita orice probleme legale. Pentru corturi africane nu veți avea nevoie de autorizație de construcție. Corturile clasice, cu bare de aluminiu, care au montate mai mult de 2 laturi, necesită autorizație de construcție temporală în cazul în care mărimea lor depășește mărimea de 400 mm. Pentru aceasta va ca fi nevoie și de autorizație de incendiu, cu cerința de montarea unui hidrant. Dacă evenimentul va fi organizat la voi acasă trebuie să știți că după ora 10 seara este contravențional să ascultați muzica tare. Este bine să anunțați vecinii despre eveniment sau să le invitați măcar la ceremonie civilă, astfel nu veți avea neplăceri. Artificiile iarăși necesită autorizații de la pompieri și de la poliție. Și locația trebuie sa fie potrivită, o cerință de bază este să nu fie cabluri de electricitate pe o distantă de minim 50 de metrii. Firma contractată trebuie să fie una autorizată pentru artificii.

7. Servicii adiționale


Unele locații pot oferi servicii adiționale, cum ar fi catering, decor și coordonatori de evenimente. Verifică dacă locația ta ideală include aceste servicii sau dacă va trebui să colaborezi cu furnizori externi. Acest aspect poate influența semnificativ bugetul și planificarea nunții.

Concluzie

Alegerea locației ideale pentru o nuntă la cort necesită o planificare atentă și o analiză detaliată a mai multor factori. De la accesibilitate și peisaj, până la infrastructură și intimitate, fiecare aspect joacă un rol crucial în asigurarea succesului evenimentului. Să găsiți o locație absolut perfectă, care să corespundă la toate cele 7 criterii în apropiere de voi va fi aproape imposibil. Trebuie să fiți conștienți ce este important pentru voi, la care aspect puteți să renunțați mai ușor.  Odată ce ați luat o decizie, veți fi pe drumul cel bun spre realizarea nunții de vis într-un cadru natural spectaculos.

V-ați lămurit? Dacă mai aveți întrebări sau vreți să închiriați un cort contactați-ne!
< Înapoi

DETALII ȘI PROGRAMĂRI

(+40) 733309791
info@urmanczyevents.ro
Toplița, Județul Harghita

cere acum ofertă pe preț


  
  
ANPC Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online litigiilor
dweb logo
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului.
Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor de pe acest site web sunt disponibile aiciAccept