Ceremonie umanistă la nunta ta în aer liber?

Autor:
Szabó Tekla

Publicat:
Actualizat:

Cine nu și-ar dori să spună „DA” într-un cadru natural și romantic?
În ultima vreme toți mai mulți miri ne întreabă: în 2025 mai este posibilă organizarea unei ceremonii de nuntă în aer liber?


Cununia civilă în aer liber: o provocare birocratică


Implementarea noului sistem digital de stare civilă impune restricții semnificative pentru cununiile civile în aer liber. În unele localități, există deja posibilitatea de a folosi sistemul digital de semnături și în spații exterioare, dar acest lucru este o raritate. În Cluj-Napoca, singurul loc permis pentru o astfel de ceremonie este Parcul Central. În localitățile mai mici, unde sistemul digitalizat nu a fost încă implementat, cununiile civile în aer liber mai sunt posibile, dar necesită o solicitare specială.

Cununia religioasă – ce opțiuni ai?


Dacă visezi la o ceremonie religioasă în aer liber, trebuie să știi că regulile variază în funcție de confesiune. Biserica catolică și ortodoxă impun ca ceremonia religioasă să aibă loc într-un lăcaș de cult consacrat, astfel că o nuntă religioasă în aer liber nu este posibilă. Pe de altă parte, bisericile protestante și neoprotestante sunt mai flexibile și pot permite ceremonii religioase în aer liber în funcție de circumstanțe. În ultima perioadă, însă, și biserica reformată a impus reguli mai stricte, iar multe cupluri se plâng că organizarea unei ceremonii religioase în aer liber a devenit din ce în ce mai dificilă.

Soluția perfectă: ceremonia umanistă


Dacă visezi la o ceremonie personalizată, emoționantă și lipsită de constrângeri birocratice sau religioase, oficierea umanistă este alegerea ideală. Aceasta este o ceremonie simbolică, centrată pe povestea voastră de iubire, și poate include:

  • Jurăminte personalizate, scrise de voi sau compuse cu ajutorul oficiantului;
  • Ritualuri simbolice precum turnarea nisipului, aprinderea unei lumânări sau legarea mâinilor (handfasting);
  • Citate inspiraționale și mesaje personalizate;
  • Implicarea celor dragi în diferite momente speciale ale ceremoniei.

Oficiant umanist vs. ofițer de stare civilă – care este diferența?


Mulți miri confundă aceste două roluri, însă ele sunt diferite:

  • Ofițerul de stare civilă este responsabil de cununia legală, în conformitate cu legislația și oficiază ceremonia într-un cadru stabilit de primărie.
  • Oficiantul umanist creează o ceremonie simbolică, adaptată complet personalității voastre, fără restricții religioase sau legale.

Știați că, în străinătate, aproape la fiecare nuntă este prezent un oficiant de ceremonie? Ținuta acestuia poate fi aproape identică cu cea a unui ofițer de stare civilă, singura diferență fiind insemnelor oficiale.

Gata, te-ai hotărât? Vrei o ceremonie în aer liber ca în filmele americane?


Contactează-ne și îți organizăm ceremonia direct la locația evenimentului! Îți punem la dispoziție închirierea de scaune albe, covor roșu și toate decorațiunile de poveste de care ai nevoie.

Împreună, vom crea un moment unic și de neuitat pentru voi și invitații voștri!
< Înapoi

DETALII ȘI PROGRAMĂRI

(+40) 733309791
info@urmanczyevents.ro
Toplița, Județul Harghita

cere acum ofertă pe preț


  
  
ANPC Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online litigiilor
dweb logo
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului.
Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor de pe acest site web sunt disponibile aiciAccept