Fă-ți singur o carte de oaspeți alternativă!

Autor:
Szabó Tekla

Publicat:
Actualizat:

Nu costă mult, poți să o faci și tu cu ușurință, îți va rămâne și o amintire frumoasă! Această alternativă nu va ajunge într-un sertar ascuns, va fi un element de decor în casa ta. Este o idee genială de a personaliza evenimentul tău!

Crede-mă, oaspeții tăi vor aprecia!

Ce este o carte de oaspeți?

Obiceiul cărții de oaspeți sau de amintiri a fost preluat din Occident. Este folosită mai ales la nunţi şi botezuri, aici se înregistrează evenimentele „Zilei Mari”, oaspeți au posibilitatea de a-și nota urările într-un mod durabil. Cartea de oaspeți clasică este o carte sau un caiețel decorativ pe care îl poți lega din hârtie colorată sau și mai simplu, îl cumperi. Se cunosc diverse variante ale cărții de oaspeţi, cel mai adesea are forma unei cutiuțe sau a unei colivii, în care oaspeții pun bliețelele cu urările de bine. O altă variantă este o suprafață plană pe care etichetele cu mesajele sunt fixate sub forme predeterminate. Poate fi copac, inimă, bebeluş etc.

Acum îţi dăm câteva idei pentru crearea unei cărți de oaspeți, sub forma unui tablou. Această carte de oaspeți sigur nu se va prăfui în adâncurile unui sertar ascuns! Deși fiecare ocazie necesită un decor diferit, noi îți oferim două modele ușor de adaptat, unul pentru o nuntă și altul pentru botez. Aici, etichetele cu urări vor fi fixate cu clipuri pe panglici ataşate de cadrul unui tablou.

Hai să ne apucăm!

Din fericire, la cât e de simplu este posibil să ai tot ce e nevoie la tine acasă. Dacă nu, poți cu uşurință comanda sau cumpăra articolele lipsă în magazinele de hobby și librării.

În primul rând vei avea nevoie de o ramă de pictură. Dacă aștepți mai mulți invitați, te sfătuiesc să fie o ramă mai mare. Dacă este veche, o poți lăsa şi așa, pentru o atmosferă vintage. Pot fi şi revopsite cu uşurință. Încearcă să alegi o culoare neutră, ca să se potrivească tematicii evenimentului tău, dar și în locuința ta. Te sfătuiesc să decizi încă de acum unde o să fie expus și fă mai multe probe în timpul execuției, să fi sigură că opera ta va arăta bine.
Vei mai avea nevoie de pioneze, de un ciocan, o panglică/dantelă subţire sau un şnur mai solid. Să începem! Fixează panglica cu ajutorul pionezelor pe dosul ramei. Dacă nu vrei să foloseşti un ciocan, poți și înfășura cu panglică rama. Panglicile arată bine rânduri regulate orizontale dar și neregulate, de exemplu în forma pânzei de păianjen. Este alegerea ta!

Următoarea etapă este crearea unui șablon pentru etichetele cu urări. Caută imagini pe care le poți utiliza. Pentru nuntă se potrivesc forme de tort, siluete de bărbați și femei, pentru botez te sfătuiesc să alegi jucării, hăinuțe, litere cu numele bebelușului. Dacă nu eşti foarte îndemânatică la desen, poţi imprima mai multe modele. Vei fi surprinsă câte modele gratuite vei găsi pe internet după o scurtă căutare! Alege unul care are un contur relativ închis, fără proeminențe mici, astfel încât să nu fie greu de tăiat și să nu se rupă ușor! Copiază-l pe o folie transparentă (cum ar fi partea din spate a unui suport de fișiere vechi) sau carton și decupează-l.

Pentru etichete folosește hârtie cu suprafață mată, cartonată, pe aceaste suprafețe se scrie cel mai ușor. Fixează noul șablon pe hârtie, desenează formele și taie-le cu multă răbdare. 

Felicitări! Aproape ai terminat!

Nu trebuie decât să fixezi etichetele cu clipuri mici de panglici! Acum e timpul să faci finisajul. Priveşte cu atenţie obiectul gata făcut de la distanţă. Dacă găseşti cartea ta de oaspeți alternativă un pic goală, mai poți lipi obiecte decorative de ramă. Pot fi scoici, dantele, perle, năsturei frumoși, jucării mici. Dar nu uita, ceea ce nu lipsește, nu mai trebuie pus, prea decorat, poate ajunge un kitsch. Și sunt convinsă că nu vrei asta...

A venit ziua cea mare! Amplasează tabloul cu cartea de oaspeţi alternativ într-un loc intens circulat. E bine să aranjezi aici un colț liniștit, unde oaspeţii ţăi să se așeze, să scrie comod. Cu cât acest locușor este mai atractiv, cu atât vor fi înregistrate mai multe urări!

Neapărat să fie o persoană responsabilă de „promovarea” cărții de oaspeți, care să arate oaspeților unde să lase mesaje pentru cuplu. Să nu fiți voi, pentru că sigur nu veți avea timp pentru asta. Este o sarcină ideală pentru o domnișoară de onoare de exemplu. Recomandabil să nu fie insistentă, nimeni să nu se simtă obligat să lasă o urare...

Crede-mă, acest mic detaliu al nunții tale, va aduce multă bucurie, merită să te ocupi de el!

Îți doresc multă fericire!


< Înapoi

DETALII ȘI PROGRAMĂRI

(+40) 733309791
info@urmanczyevents.ro
Toplița, Județul Harghita

cere acum ofertă pe preț

 

  
  
ANPC Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online litigiilor
dweb logo
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului.
Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor de pe acest site web sunt disponibile aici.  Accept