Ați vrea să vă organizați cununia în aer liber?

Autor:
Szabó Tekla Katalin

Publicat:
Actualizat:

Ce părere aveți?

Este o soluţie optimă ca voi, cei cu cununii planificate în 2024. Dar ce vorbesc... ar putea fi chiar un detaliu de vis, ceva ce ați văzut numai în filmele americane. Avem o veste bună 

În 2024 nu trebuie să vă legați destinele neapărat într-un spațiu interior. 

Ce trebuie să faceți dacă vreți cununie civilă în aer liber?

În primul rand trebuie să contactați primăria unde vreți să vă cununați și trebuie să întrebați dacă sunt deschiși la acest demers. Dacă nu au auzit încă despre această posibilitate, atrageți atenția că este perfect legal, în condițiile în care Camera Deputaţilor a adoptat, în unanimitate, proiectul de lege ce prevede modificarea şi completarea alineatului (2) al articolului 24 din Legea nr.119/1996 cu privire la actele de stare civilă în data de 10.03.2020.
Astfel, căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului. Foișorul de căsătorii din Parcul Central din Cluj Napoca găzduiește de mai mulți ani astfel de evenimente.

Cununie religioasă sau umanistă în aer liber?

În cazul Bisericii Ortodoxe, este dificil de luat în calcul această posibilitate, există și o interdictie. Biserica Catolică permite organizarea cununiei religioase în curtea bisericii, dar dacă vreți o locație mai specială, acest lucru se poate realiza doar dacă optati pentru o nuntă în cadrul unei confesiuni protestante. Dacă nu țineți neapărat la binecuvântare religioasă, alegeți ceremonia umanistă. Aceasta are caracter laic, cu momente pline de simbolistică, chiar cu câteva elemente care seamănă cu cele ale ceremoniilor religioase. În străinătate aceste ceremonii sunt deja obișnuite, mai nou se pot oficia și în România. Partea bună este că în acest caz nu este nimic bătut în cuie, că nu există limitări de nici un fel, poți spune tu cum vrei exact și unde să se desfășoare ceremonia ta de nuntă laică.

Dacă optezi pentru o ceremonie în aer liber, este bine să contactezi un organizator de evenimente, care să facă toată treaba pentru tine. Dacă preferi să faci totul pe cale proprie, caută un spațiu în aer liber, cu pajiște sau pavaj și scenariu natural potrivit. Nu uita să închiriezi mobilier de exterior și să contactezi un decorator bun care să te ajute ca toată vraja evenimentului tău să ia naștere. Dacă vrei să decorezi tu, lasă să domine frumusețea naturii, energia emoțiilor, dar mai ales dragostea!

Te ajutam și noi cu câteva sfaturi

1. Delimitează zona unde se desfășoară ceremonia propriu-zisă. Pentru aceasta este nevoie de un mic foișor, de o umbrelă sau o prelată de soare. Cel mai bine ar fi să folosești un cort stretch alb, fără laturi, care să vă protejeze sută la sută de soare și ploaie. Dacă nu ai așa ceva, poți să te folosești și de un arbore bătrân pe care să-l evidențiezi cu o draperie albă (văl, perdea) și flori. Trebuie să te gândești că acesta va fi fundalul fotografiilor! Este important să arate bine!
2. Amenajează spațiul în așa fel ca persoanele din familiile voastre și prietenii să aibă posibilitatea de a auzi/vedea totul, păstrând distanța corespunzătoare. Amplasează scaunele și băncile în așa fel încât printre ele, în mijloc, rămână o mică alee ce duce spre masa de ceremonie. Ideal ar fi să ai scaune albe de exterior, de care să legi o fundiță, floricele sau ceva ce oferă un aer festiv. 
3. Scoate în evidență aleea de mijloc! Pot fi aranjamente florale puse la distanțe egale, lumânări înalte, sfeșnice de toate felurile. Ar fi bine să ai un covor alb sau roșu care să acopere aleea, dar cred că cel mai simplu este să așterni pur și simplu petale de flori. Dacă nunta ta are o temă rustică, tradițională, covoarele populare pot fi o alegere potrivită pentru tine, mai ales în combinație cu flori simple culese de pe câmp sau din grădină. Arată bestial și sunt gratis!

Voi, îndrăgostiții, ați putea spune DA într-un cadru de poveste, fără compromisuri. Poate veți avea și nunta outdoor, organizată în același zi :)  

Casă de piatră!
< Înapoi

DETALII ȘI PROGRAMĂRI

(+40) 733309791
info@urmanczyevents.ro
Toplița, Județul Harghita

cere acum ofertă pe preț

 

  
  
ANPC Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online litigiilor
dweb logo
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului.
Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor de pe acest site web sunt disponibile aici.  Accept