Ați auzit despre corturi stretch sau altfel zis africane?

Autor:
Szabó Tekla Katalin

Publicat:
Actualizat:

Corturile stretch sunt relativ noi pe piața românească, până acum puteați să le întâlniți mai ales la diferite festivaluri trendy. Dar sunt potrivite și pentru evenimente private, nunți, botezuri, zile de naștere? Cum să nu fie? Mai ales dacă îți dorești un eveniment outside de box, în natură.
Prima dată vă explicăm care sunt  diferențele dintre corturile tradiționale  cu bară de aluminiu și cele stretch sau africane.

1. Structură. Corturile stretch sunt compuse dintr-o singură membrană elastică, de acoperiș, sunt montate cu ajutorul unor stâlpi și țăruși. Tehnica este asemănătoare cu cea de la corturile simple de campare. Denumirea lor africane, este dată tocmai de originea lor, inițial au fost folosite de triburi de beduini pentru acoperirea optimă a  unor sparți mari, cu o protecție solară și o ventilație naturală esențială în arșița deșertului. Cortul clasic cu bare de aluminiu în schimb este configurat cu ajutorul a mai multor membrane fixate pe scheletul dat de barele de aluminiu. Pe acestea vin montați pereții laterali de diferite tipuri. Unele sunt netransparente, altele pot avea ferestre sau seamănă cu niște perdele. Chiar dacă sunt lăsate deschise, optica va fi inevitabil modelată  de structura acestora.

2. Versatilitate. Corturile africane pot fi montate cu ușurință în diferite forme interesante, membrana lor elastică permite multe variații.  Corturile cu bare de aluminiu au o structură fixă,  pânza este montată pe aceasta, nu poate fi modificată. Cortul african în schimb poate fi configurat în mai multe feluri, chiar și cu unul sau mai multe capete coborâte în apropierea solului. Prin aceasta desigur scade și suprafața utilă a cortului, dar este o proprietate foarte utilă dacă locația evenimentului are o suprafață mai mică. Corturile cu bară de aluminiu pot fi asamblate numai pe teren amenajat drept, în schimb corturile stretch pot fi asamblate și în locații cu ușoară pantă și cu terenul accidentat.

3. Protecție solară. Sub corturile stretch este umbră reală, te simți ca sub un pom uriaș!   Membrana poate fi ridicată în așa fel încât laturile să rămână libere, astfel va permite circulația ideală al aerului. Această calitate este foarte utilă în vreme de caniculă, căci nu degeaba a fost inventat de beduini :)  Corturile africane au și ele membrane de calitate sunt fabricate din material cu protecție UV, sunt rezistente la foc, corespund în totalitate cu standardele Europene. Corturile cu bare de aluminiu sunt și ele de mai multă calitate. Există și la ei membrane de calitate cu protecție solară, dar sunt foarte răspândite variantele ieftine. 

4. Protecție de ploaie.
Cortul cu bare de aluminiu poate fi complet închis, ceea ce este un punct în plus în caz de ploaie. La corturi stretch acoperișul poate fi asamblat așa încât să protejeze mai bine în direcția din care vine ploaia. Chiar dacă e o ploaie mare veți fi în siguranță dacă așezați mesele la 1. 5 metrii de la marginile cortului african. În unele cazuri indicate pot fi montate și pereți laterali. Contează și din ce material este membrana cortului, la câți litri de apă rezistă pe metru pătrat. Atenție nu vă lăsați păcăliți! Sunt firme care oferă corturi din materiale slabe, care nu rezistă mai mult la ploaie decât o umbrelă de soare.

5. Transport. Cortul stretch este mai ușor de transportat, nu este nevoie de un camion ca în cazul cortului clasic. Asta scade din costuri, dar este și un punct în plus pentru protecția naturii.

6. Optica. Este o categorie pe care am lăsat-o urmă, cu totul că poate este cea mai importantă. La această categorie câștigă clar cortul african. Poate fi elegant sau chiar artistic, formele lor deschise pot fi decorate cu ușurință în diferite stiluri mai natural, rustic dar și mai elegant. Nu uitați să montați ghirlande luminoase! Fără acestea nu este aceeași senzație.

V-ați lămurit? Dacă mai aveți întrebări sau vreți să închiriați un cort contactați-ne!
< Înapoi

DETALII ȘI PROGRAMĂRI

(+40) 733309791
info@urmanczyevents.ro
Toplița, Județul Harghita

cere acum ofertă pe preț

 

  
  
ANPC Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online litigiilor
dweb logo
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului.
Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor de pe acest site web sunt disponibile aici.  Accept